Csokik
A csokiból sokféle finom ennivalót lehet készíteni.
Lehetséges variációk:
Csokitorta recept
Hozzávalók:
Csokis Piskóta: 7 tojás 120 g cukor 140 g liszt 40 g kakaópor
Krém: 35 g pudingpor 400 g cukor 100 g liszt 0,5 l víz 500 g margarin kakaópor, tortabevonó, édesmorzsa
Elkészítés: Piskóta: Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és óvatosan elkeverjük. Folyamatos lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok). Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk. Közben elkészíthetjük a krémet: kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport. Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk. Feldíszítjük... Kész a tökéletes szülinapi torta.
Elkészítési idő: 60 perc
Csokis süti (Cookie)
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1/4 tk. őrölt fahéj, 10 dkg csoki, 10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1tojás, lazításhoz tej (kb. 1 dl)
Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, fahéjat, és az apró kockákra vágott csokit. Egy másik tálban az olvasztott vajat és a tojást keverjük el, ehhez hozzáadjuk az előző tál tartalmát, és összedolgozzuk. Nem szabad folyékonynak lennie, mert a sütőben szétfolyik. A tejet úgy adjuk hozzá, hogy a massza elég kemény maradjon. Aztán sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük az evőkanálnyi adagokat. Majd a hő hatására szép kör alakú formája lesz. 200°C-on sütjük kb 15 percig, majd hagyjuk kihülni, mert először még lágy, de aztán ha kihül, szinte keksz szerű lesz.
Elkészítési idő: 30 perc