<3 Nyalánkságok! ^^

ÉDESSZÁJÚAKNAK AJÁNLOTT! Itt minden finomságot megtalálsz a nyalókától kezdve a csokiig, MINDENT!!

Torták

Az ünnepekből nem lehet kihagyni a finom tortákat :) 


Csokoládétorta gesztenyekrémmel

Hozzávalók : 

  • 20 dkg csokoládé (70% körüli - ebből 5 dkg a tortába, 15 dkg a mázba)
  • 16 dkg vaj (ebből 10 dkg a tortába, 2 dkg a krémbe, 4 dkg a mázba)
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés : 
  1. Ha fagyasztott a gesztenyepüré, vegyük ki a fagyasztóból.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat), vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
  3. Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket keverjük habosra.
  4. 10 dkg olvadt vajat, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  5. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát a keverékhez adjuk, majd 5 dkg étcsokoládét is belereszelünk, és alaposan összekeverjük.
  6. A tojáshabot a keverékhez adjuk.
  7. A lisztezett formába öntjük a masszát, és a 2. pontban írt hőfokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  8. A gesztenyepüréhez keverünk 2 dkg olvadt vajat és a rumot.
  9. Ha a torta megsült, rácson kihűtjük a formából kivéve, a tetejét és az oldalát bevonjuk a gesztenyekrémmel, majd hűtőbe tesszük.
  10. A maradék 15 dkg csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a maradék 4 dkg vajat. Picit várunk, amíg kihűl, de még folyós, és a hideg torta közepére öntjük, majd egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk egyenletesen a peremek felé a csokimázat, a túlfolyó mázból pedig bevonjuk az oldalát.
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 18 cm
csokitorta_3.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 9
Heti: 35
Havi: 27
Össz.: 55 923

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
<3 Nyalánkságok! ^^ - © 2008 - 2024 - nyalanksagak.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »